
På grunn av endringer, så forsøker EKKF seg med en hurtigutlysning av en jaktrett på viltstellområde 2. Jaktretten er i Kvitvollia Øst, og for tre år:
UTLYSNING AV ELGJAKT, KVITVOLIA ØST
Engerdal kommuneskoger har for årene 2023 – 2025 ledig ett jaktvald, Kvitvollia øst, for snarlig tildeling. Terrenget er på ca 7900 dekar.
Årets kvote er på to ungdyr.
På grunn av omstendighetene settes følgende datoer:
- Søknadsfrist innen 22.09.2023 kl. 1200 Søknad sendes: e
- Jaktstart fra 02.10.2023
- Trekning og meddeling til søkere foretas umiddelbart etter fristen
Tildelingskriterier:
- Jaktlaget skal bestå av minimum 6 jegere
- Det skal til enhver tid være over 50 % innenbygdsboende
- Alt annet regelverk og oppfølging vil følge avtaler med Engerdal Fjellstyre (Generelle bestemmelser vedrørende utøvelse av elgjakt), samt de regler og retningslinjer som bestemt av viltstellområdet. Dette vil bli fulgt opp umiddelbart etter trekning.
Om det skulle vise seg at det ikke er noen som fyller kriteriene innen søknadsfristen, så forbeholder EKKF seg retten til kortsiktig å fritt fordele elgene som skal forvaltes innenfor deres andel av viltstellområde 2, samt sørge for at grunnen er tilgjengelig for alternativ forvaltning.
Erik Lund,
Daglig leder EKKF 20.09.2023

Vi slipper ikke helt unna i Engerdal heller, og vi starter etter ferien med å holde uværet Hans i sjakk etter beste evne. Denne gangen gikk det ganske bra, på grunn av årvåkne folk fra Solheim hytterog tomter, som patruljerte og oppdaget bruddet i vegen til Østfjellet helt i startfasen. Maskinene våre er i disse dagene opplastet og sto klare for utrykning , og førstehjelpen er nå gjort. Hjelp oss alle - og dere, å si fra til entrprenører om det er noe på gang.

I forbindelse med et avvirkningsoppdrag, ble det oppdaget et område med spesiell hekking, som gjorde at vi avsluttet dette. Dette frigjorde kapasitet til å foreta en spesialhugst rundt vårt kjære skoleanlegg EBUS. Her har vi gjort flere tiltak. På nordsiden av innkjøring er det foretatt en ordinær sluttavvirkning, i en blandet bestand. Her er det igjensatt et område med livsløpstrær, altså noe som aldri skal røres. På sørsiden av innkjøring er det utført en såkalt parkhugst. Dette er en avvirkning som tilsier at det ikke skal drives mere kommersiell skogsdrift på arealet, kun pleie og skjøtsel av området.
Det er mange hensyn å ta ved et slik inngrep. Det er et park/museumsområde som først og fremst brukes av ungene på skolen, men også av miljøer som bedriver kulturell aktivitet. I tillegg er det fastboende i umiddelbar nærhet, samt flere tekniske innstallasjoner. Det sier seg selv at en slik akkord er lite lønnsom, men vi håper at resultatet skal bli et lyst og trivelig areal, som vil bli tumleplass for ungene i fremtiden. Særlig gapahuken ble annerledes. I tillegg får vi frem både damanlegg og ikke minst gi luft til gamle bygninger.
Spesielt takk til den lokale skogsentreprenøren for forståelsesfull og skånsom håndtering i parkarealet. De fjernet alle belter/kjettinger før de tok fatt, og stilte opp på mange befaringer før og underveis. FAU gjør en flott jobb med å ramme inn anlegget i sommer, og Kopparleden teaterlag tar vare på bygninger som er kulisser for deres fremvisninger. Skoleledelsen har vært positivt med i hele prosessen. Vi i EKKF vil sammen med frivillige, kjøre unna mye av kvisten som blir etter slik drift. Vi takker alle for samarbeidet, og en spennende, men krevende akkord.

Røfalla er av kommunens store severdigheter. Vi i EKKF bidrar gjerne med tilrettelegging på våre områder, og vi har så smått startet et prosjekt for å gjøre dette flotte stedet litt bedre rustet for å ta i mot den økende mengden med tilreisende fra fjern og nær. Det rydddes på toalettet, og veien oppover er flikket på. Her settes det opp skilt, og ryddes litt kratt for bedre innsyn. Ny søppelboks er også på tur. Vi fortsetter prosjektet i samarbeid med kommunen etter ferien, med tilrettelegging for vandring. Velkommen til vakre Engerdal!

Denne furua syntes eieren var litt stusselig og døende. Den var ikke spesielt lita, omkrets i brysthøyde var over 220 cm. Den sto godt inneklemt mellom hus, og med veien rett ved siden av. Med litt ekstra sikring ble allikevel denne "tallen" med dit vi planla. Alltid morsomt med spesialoppdrag, vi i EKKF har utstyr og mannskap for denne type oppdrag.

Årtes vedsesong har vært spesiell. På tross av mye ved oppgjordt, så er det meste i ferd med å tømmes nå. EKKF kjører ut veden til sine kunder, og dette arbeidet er i ferd med å sluttføres. Vi ønsker å bistå flest mulig i nærområdet, men ser at vi ikke strekker til. Vi oppfordrer alle til å være tidlig ute med bestillinger til neste år, da det gir oss en forutsetning for å ane hvor mye ved vi må gjøre.

EKKF skal oppføre en hytte for salg på en av sine tomter, høsten/vinteren 22/23. Vi bygger i vår tradisjonelle hyttestil, og da må vi selvsagt ha åser og åpen himling i stuerommet. Dimensjonering tilsier grove dimensjoner, så da måtte Jørn ut i skogen vår, for å finne noen flotte emner. Her barkes de på tradisjonelt vis av vår nye mann Jan Egil, som gjør comeback i skogen etter en mannsalder, og Jørn, som har en viss erfaring med sine 42 år i skogens tjeneste. Tørking skal skje noe utendørs, og til slutt på tørka på Risbakken sag.

Vi har nå startet med årets avvirkning. Den begynner i Volskaftet, der vi skal ta ut 5 små lysninger, planlagt ut i fra høyden over havet, og et ønske om å drive skånsomt. Det er en "Engerdøl" som er med fra Glommen/Mjøsen som ny skogbruksleder for området. Gratulerer! I tillegg er det en annen "Engerdøl" bak spakene, nemlig Arild Snerten. Sammen med disse, blir det jo veldig flott oppi Skaftet.

I dag startet vi oppbygging av et flott gammelt stabbur til gutta på Nordre Nesset, Stabburet har stått på Brennjota, og EKKF gjør både nedplukking og gjenoppbygging. Grunnarbeid og en gedigen muring er gjort av Rygh entreprenør. Artig prosjekt, takk for jobben. Vi vil nå først konsentrere oss om å få det under tak, for å sikre dette staselige huset, som får en ny vår, og et nytt utstillingsvindu i sentrum.